Sorin Cîmpeanu: „Trendul epidemiologic descendent, condiţie esenţială pentru revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică”

Sorin Cîmpeanu: „Trendul epidemiologic descendent, condiţie esenţială pentru revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică”
Sorin Cîmpeanu/Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 08/04/2021, 22:21

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că un trend epidemiologic descendent este esențial pentru ca elevii să revină la școală cu prezență fizică.

De asemenea, el a mai adăugat că testarea copiilor și vaccinarea profesorilor reprezintă condiții favorizante pentru acest scenariu, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

Cîmpeanu: Scopul nostru este revenirea elevilor cu prezență fizică în școli

Sorin Cîmpeanu a afirmat joi, la TVR, că întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre revenirea elevilor în școli, s-a desfășurat „într-o notă foarte responsabilă, fiind un obiectiv major declarat revenirea cât mai grabnică a tuturor elevilor cu prezenţă fizică în şcoli, cu condiţia confirmării unui trend epidemiologic descendent”.

„Această condiţie este esenţială. Condiţii favorizante sunt modul în care va putea să avanseze campania de vaccinare a personalului din învăţământ – şi mizăm pe responsabilitatea şi conştientizarea tuturor colegilor din învăţământ pentru a se vaccina, scop în care am demarat de ieri o campanie – «Vaccinare şi testare pentru învăţare». (…) A doua condiţie este testarea şi dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante, invazive considerate sau noninvazive, să fie testaţi toţi elevii care prezintă simptome şi toţi contacţii direcţi ai acestor elevi.

Acesta este grupul-ţintă pentru testare, pentru o testare corect orientată. Pentru asta, este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste, pentru că în multe dintre şcolile din România personalul medical lipseşte. (…) Cu aceste condiţii, şcoala se va putea redeschide în luna mai, în a doua parte a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

O nouă analiză va fi făcută la finalul acestei luni

Sorin Cîmpeanu a mai spus că, spre finalul acestei luni, se va face o nouă analiză, cu datele la zi ale trendului epidemiologic.

„Se va mai face o analiză spre finalul lunii aprilie, pentru a avea date noi despre evoluţia trendului epidemiologic. Oricum, în data de 4 mai, pentru toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale, se va reveni la şcoală după scenariile cunoscute”, a subliniat Cîmpeanu.

În context, ministrul a afirmat că este mai greu de înţeles de ce clasele a opta, din localităţile unde predarea se face după scenariul roşu, trebuie să adopte sistemul de predare hibrid, în timp ce elevii de clasa a patra pot veni toţi la şcoală.

Klaus Iohannis și Sorin Cîmpeanu, ședință cu privire la desfășurarea cursurilor

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat joi, în cadrul unei ședințe, cu privire la eventuale măsuri referitoare la desfășurarea cursurilor.

Ședința vine pe fondul închiderii școlilor timp de o lună, pe perioada vacanței prelungite de Paște, din cauza creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Cu excepția elevilor din clasele terminale, restul elevilor au o lună de vacanță, nemaifiind utilizat nici măcar instrumentul orelor online.

Sorin Cîmpeanu a anunțat pe 24 martie prelungirea vacanței de primăvară a elevilor în perioada sărbătorilor pascale catolice și ortodoxe (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai).

Pentru elevii din clase non-terminale (toți exceptând clasa a VIII-a și a XII-a), vacanța va fi din 2 aprilie până în  4 mai, iar pentru cei din clasele terminale va fi în perioadele 2-11 aprilie și 30 aprilie – 9 mai.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Lege nouă pentru cei care stau la bloc. Va fi interzis pentru administratorii de bloc...
Interdicții pentru șoferi. Încălcarea legii se sancționează cu închisoare
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×